Savannah kedileri, Oldukça iri cüssesi ve yine büyük görünümü ile ön plana çıkan aynı zamanda güzel ve etkileyici bir vücut yapısına sahip olan bir kedidir. Çıkış yeri ise Amerika olan bu kedi türü günümüz dünyasında birçok ülkede yaşayan insanlar tarafından çok severek beslenmektedir. Özellikle tüylerinin yapısı ve duruşu ile son derece asil ve bir o kadarda etkileyici bir görüne sahip olan bu kedi ev ortamları içinde son drece ideal bir kedi cinsi olarak kabul edilmektedir.

Genel olarak sert ve haşin bakışları aynı zamanda da sert bir duruşu olsa bile yapı olarak çok fazla iyi huylu, sevgi dolu ve narin bir kedi türü olarak önem görmektedir. Savannah kedisi özellikle bilinçli olarak üretimi yapılan ve bu plan doğrultusunda ciddi fiyatlara almak isteyen kişilere satılan bir kedidir. Bu kediyi beslemek ve evinde olmasını isteyen kişilerin ise önceden randevu alarak başvuru yapmaları gerekmektedir, aksi durumda bu kediye sahip olmak şu zaman dilimi içinde çok mümkün olan bir durum değildir. Yine güzel vücut yapısı, sevecenliği ve akıllı olması dolayısıyla zaman zaman kediler arası yarışmalara da katılan ve birincilikler alan bir kedi ırkıdır.

Savannah Kedileri Genel Irk Ve Yapı Özellikleri Nelerdir?

Bu kedi türünün belirleyici özellikleri sadece fiziksel görüntüsü kendine has yapısı, tüy ve vücut yapısının estetik duruşu değildir. Savannah kedisi kesinlikle oldukça yumuşak ve bir o kadar da hassas bir yapıya sahiptir. Özellikle ilgi görmeyi, kendisiyle vakit geçirilmesini, o an odak noktasında sadece kendisinin olmasını ister ve bunun için de sürekli olarak girişimler de bulunur. Yapısı gereği kucakta olmaktan hiç hoşlanmayan bir tür olan bu kediler sahiplerine yakın olmayı, onlarla yan yana oturmayı çok daha fazla sever ve tercih ederler.

Bir diğer önemli ve ayırt edici özelliği ise sakin ve durağan hayatı istemesidir, yine düzen kedisi olarak da tanımlanan bu türe ait kediler, genel olarak temel ihtiyaçlarını her gün aynı vakitlerde yaparlar. Yine hiç hoşlanmadıkları bir durumda ev içinde sürekli olarak eşyaların yerlerinin değiştirilmesi, alıştığı düzenin bozulması durumudur ki bu durum bu kedileri son derece mutsuz edebilir.

Yine kendisini tanımlayan özelliklerinde bir tanesi de meraklı ve ilgili oluşudur, ev içinde sürekli birilerini ve bir şeyleri takip eder ve yine odalarda gezinmeyi çok sever. Savannah kedisi için sahibine fizikken yakın olmak da oldukça önemlidir, bir gözü hep sahibinin üzerinde olan bu kediler suyu, yıkanmayı ve içinde su olan hemen her aktiviteyi çok fazla severler. Sudan asla korkmazlar ve özellikle küvet gibi yerlerde oynamaktan da son derece fazla hoşlanırlar. Özellikle sahibi ile birlikte dışarı gezmelerine çıkmak konusu ise mutlaka yapmak isteyeceği ve düzenli olarak tekrarlamasını bekleyeceği olaylar içine girmektedir.

Savannah Kedileri Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Bu kediler son derece aktif ve girişken canlılardır ve yapıları da bu durumları ve özelliklerini fazlasıyla destekleyen bir şekildedir. Savannah kedisi tüy yapısı bakımından ise asla sahiplerini yormayacak bir kedi türüdür. Kısa olan tüyleri için fazladan ya da uzun süreler içeren bakımlar yapılmasına da asla gerek duyulmamaktadır. Yine de bir bakım rutini olarak bu kedi türleri de hafta bir ya da iki kez fırça ile taranmalılardır bu sayede derisi üzerinde kalan dökülmüş tüyler vücudu üzerinden atılmış olur.

Yine beslenmesine ve yediği mamalara özen gösterilmesi sağlıklı beslenmesinin temin edilmesi de son derece önemlidir. Pis mama kabından yemek yemek konusunda isteksiz olabileceği için de bu eşyaların günlük olarak kontrol edilip temizlenmesi Savannah kedisi bakımında başka bir detay noktasını meydana getirmektedir.

Savannah Kedisi Vücut Yapısı Ve Özellikleri Nelerdir?

Savannah kedisi büyük ve dış görünüşü olarak ise yırtıcı hayvanları andıran bir vücut yapısına sahiptir. Kulakları oldukça büyük ve dik bir yapı da olan bu kedi türünün tüyleri kısa ve benekli bir görünüme sahiptir. Tüyleri serttir fakat boynunda yer alan tüyleri sırt kısmına oranla çok daha yumuşak olabilmektedir. Savannah kedisi kemikleri güçlü olan aynı zamanda sağlam bir kas yapısına da sahip olan bir kedi olarak tanımlanmaktadır.