Kedi familyasının dikkat çeken güzelliğe sahip kedi türüdür. Khao Manee kedi görüldüğü zaman hafızalarda kalıcı etkisi vardır. İki göz rengi de birbirinden farklı iki renktir. Biri yeşilden sarıya doğru diğeri ise mavi renktir. Gözlerinin çarpıcı ve farklı renklere sahip olması ile ilgi odağı olur. Kedi türleri arasında farkını hemen belli eder. Bembeyaz ve bakım gerektiren tüylere sahiptir. Tüy rengi genellikle lekesiz ve tek renk beyazdan oluşur. Kökeni Tayland’dır. Çok fazla rastlanmayan ender türlerdendir. Kedi satışı arasında türlere göre fiyatlar değişim gösterir. Khao Manee cinsi pahalı kedi türleri arasında yer almaktadır. Çok tercih edilmesi ile ithalatı arttırılmış ve daha fazla sayıda çiftleştirilme gerçekleştirilir. Orta boya sahiptir, atletik bir yapısı vardır. Dişisine göre erkek Khao Manee daha kaslı yapıdadır. İnce ve kemikli surata sahiptir. Aileye bağlı ve uyumlu özelliği ile ev içerisinde uyum yakalaması çok kolaydır. İlgi görmeyi ve sevilmekten hoşlanır. Kaşınma ve tüyleri ile oynanmasını sever. Oyuncu olması ile çocuklar ile arası oldukça iyidir. Oyuncak yakalama, iz sürme ve zıplamayı severler. Sahibi ile arasında bağ kurması çok kolaydır. Bağımsızlığına düşkün olduğu kadar ev içerisine hakim olmayı sever. Kapıda karşılamayı ve takip etmekten hoşlanır. Yabancılara karşı ürkek değildir. Misafir ve kalabalık ailelere uygun karakter özellikleri bulunur. Yalnız kalmaktan ve ev içerisinde tek olmaktan hoşlanmaz. Yalnız kaldığı zamanlarda ağlayabilir. Evde tek yaşayacağı ortamlar için tercih edilmemelidir. Çalışan bireyler düşünüyorsa da, evde başka bir evcil hayvan ile teması olmalıdır.

Khao Manee Özellikleri Nelerdir?

  • İletişim kurmayı sever. Oyun oynamak, sevilmek ve temas halinde olmaktan hoşlanır.
  • Eğitim verilmesi kolaydır. Kıvrak zekaya sahip Khao Manee türü öğrenmeye eğilimli ve eğitime açıktır. Tuvalet eğitimini küçük yaşlardan kazanır. Tasma eğitimi verilirse dışarıda gezdirilmeye uygun olabilir.
  • Hayvanlarla arası oldukça iyidir. Aynı hane içerisinde farklı hayvanlarla beraber olabilir. İletişimi iyi ve zararsızdır. Petlerle oynamayı ve arkadaş olmaktan hoşlanır. Çoğu kediye göre epey sosyaldir.
  • Yalnız kalmaktan hoşlanmaz.
  • Meraklı ve öğrenmeye yatkındır. Kolay oyun öğretebilir, oynayabilirsiniz. Yeni oyuncaklara ilgisi vardır. Zaman geçirmek için pek çok oyun oynayabilirsiniz.
  • Tüyleri uzun yapılı ve beyaz renge sahip olması sebebiyle bakım gerekir. Düzenli bakım yapılması daha temiz ve güzel görünmesi için gereklidir. Haftada bir defa taranma ihtiyacı duyar.
  • Yıkanmayı sevmez. Su temasından hoşlanmadığı için banyo konusunda zorluk çıkarabilir.
  • Kedi evleri, tırmanma eşyalarına karşı ilgilidir. Oyun oynayacağı her eşya hoşuna gider.
  • Khao Manee türü yaklaşık 10 ile 12 senelik ömürleri olur. Bakımlarının düzenli yapılması ile bu süre uzayabilir. Düzenli aşı olmalıdır. Sağlığını koruyabilmesi için aşılarını düzenli yaptırmalı, kaliteli mama tercih edilmelidir.
  • Yaşına uygun mama tercih etmek önemlidir. Sağlık problemi varsa mama seçiminde dikkatli olmalı uygun mamayı almasınız.

Khao Manee Kedisinde Karşılaşılan Hastalıklar Nelerdir?

Sağlıklı kedi cinsinden olan Khao Manee için bakımı oldukça önemlidir. Doğru mama verilmemesi gerekir. Yaşına uygun beslenmesi gereklidir. Yavru Khao Manee için yavru kedi maması verilmelidir. Olgun yaştaki kediler için diyet ve hastalığı varsa onlara yönelik mamalar tercih etmesi önemli olacaktır.

  • Fazla mama verildiği zaman kilo olmaları oldukça hızlı gerçekleşir. Yapı bakımından atletik vücuda sahip olsa da porsiyonlarına dikkat edilmesi gerekir. Obezite olmaması için özen gösterilmelidir. Böyle bir durumla karşılaşıldığı zaman mama ölçüsü azaltılır. Diyet ve az kalorili mama verilmelidir. Fazla kilo karaciğerlerine ve sağlığını olumsuz yönde etkiler.
  • Çevre koşullarının eksik olması çabuk hastalanmasına ve sağlık problemleri yaşamasına sebep olur. Soğuk ve sıcaklık dengeli olmalıdır. Her iki durumda fazla olduğu zaman sorunlar yaşanır.
  • Sağırlık ve kulak kıvrılması rahatsızlıkları görülebilir. Genel anlamda sağlıklı kedi türleri arasında yer alır. Düzenli veteriner kontrolü ve aşıları yapılmalıdır.